Toka sivu: Puutyöhuone Jollywoodin tauluja


Arvoisa Luisevan Sällin turinoiden seuraaja

Perustin vuonna 2000 oman yritykseni Puutyöhuone Jollywoodin, jonka päätuotteena olivat vaneriset pannunaluset. Valmistin ne siten, että käsin kuviosahaamalla yhdestä alusesta tuli kaksi alustaa.
Niihin aikoihin valmistin myös erinäisen määrän vaneritauluja, joissa seikkaili pääosassa Luiseva Sälli, luuranko, joka ei tiennyt tai muistanut olevansa pelkkä luuranko. Ja olihan niitä myös muitakin aiheita, kuten pelottavia kukkatauluja! Ja hattuja! Tuoleja!! Taulut valmistin koivuvanerista kuviosahaamalla ensin palat irti, pintakäsittelemällä ja liimaamalla ne sitten taustapohjaan. Näin kuviosahattu ura, tumma tyhjyys toimii viivana tai siveltimen jälkenä. Jokaista taulua tein enintään kahdeksan kappaleen numeroidun sarjan, mutta jokaisen piirsin ja sahasin yhden kerrallaan eli ne ovat yksilöllisiä. Alempana kuva "Lilljeblomin talvea" -taulun työstövaiheista.

Työstöä ja eritoten hiontaa riitti, ennen jouluja sitä riitti vähän liikaakin. Kunnes todella riitti, ja kädet eivät enää jaksaneet. Elämä veikin yllättäen sitten hieman eri suuntaan. Siirryin enemmän päätä työstävään hommaan ja siitä olen hyvinkin innostunut; muotoilija-artenomista muotoutui ihka oikea merkonomi. Jos ette usko, niin saatte ehkä siitäkin lukea joissain tulevissa tarinoissa, tai sarjakuvissa. Kirjanpitäjän työssä saa usein käyttää hoksottimiaan kuin Sherlock ikään. Ja en voi sanoin edes kuvailla, kuinka hieno ja nerokas järjestelmä kahdenkertainen kirjanpito on! Uskokaa nyt hyvät ihmiset minua.

Mutta takaisin maan pinnalle, Jollywoodiin; kokoan tänne nettiavaruuteen kuvia tauluista, koska Jollywoodilla ei ole enää varsinaisia omia sivuja. Ja toivon, että kuvat tuottavat iloa jollekin tällä tavoin, ainakin minulla on ollut hauskaa. Katsotaan, mita tulevaisuudessa sitten tapahtuu. Onhan sellainenkin keksitty, kuin kynä! Miksi mun aina pitää tehdä kaikki niin monimutkaisesti?

Turisemisiin,
Vilja Kerola


Ookko nää Oulusta?

Alakko nää mua?

Ookko nää pölijä?

Syökkö nää bannaania?

Hiihtäjän taival

Aina loman nälässä!

Mikä sulka, mikä sauva, mikä luuta?

Siivous Charlestonia

Ei kummituksia ole olemassa

Heureka!

Väärällä jalalla

Kesä

Kevät

Syksy
Talvi
Kuutamo urakointia

Lepää rauhaas

Luistelijan taival

Luu Bobbia

Luujonglöörausta eli irroittelua

Verenkiertoa

Lättyjonglöörausta eli kokkailua

Löylyn henkäilyä

Mikä saalis

Odottakaa!

Oulu palaa jälleen

Ensitapaaminen

Parkettien partaveitsi

Pikku raukka

Pois tieltä!

Pussauksia haassa

Pussauksia Merihaassa

Käyntiin Käthy käy!

Putkistojen sinfoniaa

Päättymätön työpäivä

Ruokapöytä yllättää

Oui, oui, terävä ku mikäki kumikäki.

Si si, vino ku mikäki kumikäki

Valtiovierailu

Tuolivaari

Tuolimummo
Tuolivanhus

Ukkosella

Kotia kohti

Herranen aika, kissa katolla!

Kissat kalassa

Likka kaivolla

Akka kaivolla

Sataa mummoja
Vauhdin hurmaa

Piporis
Peccaris
Ballerina

Hupsista


Peukulo
KorveaYksin ilmassa

Yksin illassa


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti